Ruim een miljoen bioscoopbezoekers vergaapte zich al aan de wereld van de Gooische vrouwen. Tijd om zelf te gaan kijken? Het Gooise toerismebureau zette, een aantal Gooise fietsroutes uit. Met deze fietsroutes kunnen vrouwen zich lekker laten verwennen door de luxe en rust die Het Gooi biedt. Een goede activiteit voor moeders die dit weekend extra verwend mogen worden, en een lekker stuk gaan fietsen.
Vijf seizoenen lang trokken de Gooische beslommeringetjes van Cheryl, Claire, Anouk, Willemijn en later Roelien honderdduizenden kijkers per aflevering en er verscheen een film over de dames. In slechts een dag tijd werd de magische grens van honderdduizend bezoekers overschreden en bereikte 'Gooische Vrouwen' de status van Gouden Film. Twee weken later al, had ruim één miljoen bioscoopgangers gezien hoe de ene Gooische vrouw de liefde bedreef tussen de schildersezels, de andere zich vastketende aan een boom en weer een andere een 'borstenvergroting' cadeau kreeg - van Martin Morero mocht Cheryl ze "alle twee laten vullen" - en hoe de dames gevieren per Volkswagenbus naar Parijs afreisden om zich daar, geflankeerd door de homoseksuele modekoning Yari, een slag in de rondte te winkelen.
Het Regionaal Bureau voor Toerisme in het Gooi pikt graag een graantje mee van het Gooische Vrouwen-succes en bedacht een serie fiets- en shoppingroutes die een al even karikaturaal beeld schetsen van het Gooi als de film. De bedenkers van de tocht laten de fietser kiezen uit vier routes, genaamd Sharon, Anne-Fleur, Frederique en Roosmarijn. De tochten leiden door Hilversum, Laren, Blaricum, Huizen, Naarden en Bussum. Langs terrassen om te zien én gezien te worden, langs chique boetiekjes en kapitale optrekjes.
Van u als fietser wordt bijzonder weinig verlangd: de route Anne-Fleur is slechts 33 kilometer lang en van de bedenkers mag de route in twee dagen worden afgelegd, met een overnachting in Naarden of Bussum, heerlijk toch?! De eisen aan u als winkelende vrouw zijn des te hoger. De beschrijving van de Anne-Fleur-route stuurt de fietser al binnen vijf kilometer na vertrek naar binnen bij verschillende boetieks. Aardig voor wie de overige kilometers wil afleggen met een handgemaakte tafel of tien kilo kaas achterop de fiets, maar het hoeft niet, want van winkelmogelijkheden zullen er nog vele volgen. Zo nu en dan overstijgt de route het materiële, gelukkig maar. Laren en Blaricum blijken knusse, kunstzinnige dorpjes en tussen Blaricum en Naarden wordt de fietser over de Tafelbergheide geleid. Tussen Bussum en Hilversum slingert de route door het bos. Het Gooi kortom, is mooi.
Maar het hoogtepunt van de route Anne-Fleur moet wel café-restaurant Rust Wat zijn, in Blaricum. 'Toute Gooi komt hier chique lunchen', beloven de makers van de routebeschrijving. En, waarschuwen ze: 'Schrik niet van paparazzi en klikkende camera's.' Maar om elf uur 's ochtends is het nog angstwekkend stil op het terras. Paparazzi zijn op dit tijdstip blijkbaar nog niet actief in het Gooi. Of worden ze weggejaagd? De eigenaresse van Rust Wat weert de fotografen, vertelt ze. Alleen tijdens de opnames van Gooische Vrouwen waren de paparazzi tussen zeven en elf uur 's morgens even welkom. Als Cheryl, Claire, Anouk en Roelien hier in de vroege ochtend kwamen spelen dat ze lunchten, gingen de fotografen hun gang. Maar daarna moesten ze wegwezen, want: "Je zou hier maar net met je maîtresse zitten." De eigenaresse blijft nuchter onder het feit dat haar streek en haar café-restaurant het decor vormen van een buitengewoon succesvolle serie en film. Ze bekent dat de Gooise vrouwen en mannen hier in de buurt een beetje flauw werden van het gefilm, als de parkeerplaatsen weer eens vol stonden met busjes, catering en camera's en complete straten waren afgezet voor opnames. Daarom verhuisde Cheryl in de serie een aantal keer, zegt ze. Dat voorkwam dat zich hier doorlopend drommen mensen ophielden om een glimp op te vangen van Cheryls riante optrekje, dat in het dagelijks leven gewoon bewoond is. En ook nu aarzelt ze om te zeggen waar Cheryl woonde. "Nou vooruit, je moet hierachter maar eens kijken."
De fietstocht is origineel en veelzijdig. Wie dol is op winkelen, fietst gewoon wat sneller en wie houdt van fietsen, slaat de winkeltjes over. Maar het leukst is om beide te combineren, zoals de bedenkers van de fietsroutes voorschrijven. Met een overnachting dus, en met flink veel tijd om te shoppen. Of vergeet de fiets en maak de tocht in stijl, in designerjurkje per Porsche of Bentley. De fraai vormgegeven routebeschrijving is voor verkrijgbaar bij de VVV-kantoren in Hilversum, Naarden, Bussum, Huizen, Weesp en Wijdemeren. De routebeschrijving is gedetailleerd en helder en maakt gebruik van het fietsroutenetwerk. Dat is prettig, want zo is het bijna onmogelijk om verkeerd te fietsen. De tweedaagse routes Sharon en Anne-Fleur en de ééndaagse route Roosmarijn beginnen bij het station in Hilversum. De ééndaagse route Frederique begint bij station Naarden-Bussum. Op beide treinstations is het mogelijk om een OV-fiets te huren en daarmee op pad te gaan.
Vul een productnaam, merk of eigenschap in.